Telefoon besturingssystemen overzicht

 • Vergelijk de specificaties van de nieuwste telefoons
 • Vergelijk kado's bij abonnementen
 • De beste mobiele telefoon aanbiedingen

We vergelijken de beste providers

Tele2 KPN Vodafone Hi Hollands nieuwe telfort ben Sizz Simyo

Telefoon besturingssystemen overzicht

Alle mobiele telefoons hebben een besturingsysteem. In het Engels noemen we dit een Operating System. Dit is de software die de telefoon of smartphone zijn functies laat uitvoeren.

Er zijn vele verschillende besturingssystemen. De bekenste 5 zijn:

 • Ios van Apple. Dit is onderandere geinstalleerd op de Iphone.
 • Android van Google. Dit is een opensource en gebaseerd op linux.
 • Windows phone OS

Welke OS is het beste? Dat hangt er helemaal vanaf wat je van je mobiele telefoon verwacht. Ios op de Iphone is grafisch heel mooi, en heeft vele opties en apps. Het werkt perfect samen met andere Apple producten zoals de Ipad. Android is de grote concurent van IOS. Het is open source, dus je kan de software wijzigen, en uitbreiden als je dat wilt. Je moet hiervoor wel programeer kennis hebben. Omdat het opensource is, hebben veel mensen de software aangepast en hun aanpassingen worden gedeeld. Hierdoor is er een grote android comunity ontstaan van programmeurs die informatie uitwisselen. Wil je zelf ook eens stoeien met het programmeren in Android? Kijk dan hier voor een tutorial over Android programmeren.

Microsoft heeft sinds 2010 ook een besturingssysteem voor mobiele telefoons. Het lijkt een beetje op Windows CE. Hoewel Windows Phone 8 geen opensource is, kan je wel je eigen applicaties maken. Programmeurs onder ons die hiermee willen experimenteren is hier een tutorial over het programmeren voor Windows Phone 8.

 android ios besturingssystemen

Voordelen van Ios op de Iphone

De Iphone heeft vele voordelen. Het was een van de eerste echte smartphones op de markt. De Iphone werkt gewoon goed en stabiel, er zijn vele apps te downloaden via Itunes.  Vooral de Iphone 5 met IOS 6 werkt erg snel. Apps openen zodra je ze aantikt. Met de ondersteuning van 4G internet kan je net zo snel browsen als op een ADSL verbinding.  Maar weinig mobiele telefoons kunnen daar tegen concurreren.

Ook apps als facetime werken gewoon goed. Er zijn verschillende facetime-achtige apps op de markt, maar die werken naar onze mening niet zo goed als het origineel.

Nadelen van de Iphone

Als je Ios op de zeer populaire Iphone vergelijkt met bijvoorbeeld Android, dan zul je ook nadelen vinden voor de Iphone. Zo wordt de Iphone standaard geleverd met Apple maps. Dit zijn sataliet kaarten waarmee je kan navigeren. Echter werkt dit niet goed. De kaarten zijn voor veel gebieden helemaal in de war. Als je goed en veilig wil navigeren met je Iphone dan moet je een aparte app installeren. De navigatie app van TomTom bijvoorbeeld. Ook werkt flash niet op IOS. Dit is erg frustrerend omdat veel websites gewoon niet werken op de Iphone.

 

Voordelen van Android

Android is een prima besturingssysteem voor mobiele telefoons. Steeds meer fabrikanten stappen over op Android. Omdat Android open source is, heb je erg veel apps tot je beschikking. Met Android heb je alle mogeljkheden die je in de Iphone, of op een Windows 8 telefoon hebt, en meer. Met android kan je van alles instellen. Je eigen wallpaper, je eigen muziek, enz.

Nadelen van Android

De meeste Android telefoons hebben een kleiner beeldscherm als bijvoorbeeld de Iphone. Dit is om technische redenen. Verder zijn niet alle Android mobiele telefoons even snel. Sommige goedkopere telefoons werken haperend met Android.

 

 

Zoek je telefoon.

L
sim only Sim Card

SIM Only

Bekijk sim only telefoon abonnementen


Tele2
KPN
Hi
Simyo
Simpel
Prepaid simkaarten
Ben sim only
Bliep sim only.

Laatste artiekelen.


Google

Belminuten betalen per seconde
Er zijn veel verschillende providers die goedkope belminuten aanbieden.

HTC One Mini
De HTC one mini is een van de populairste mobiele telefoons van deze tijd.

HTC Desire 601
Begin Oktober 2013 komt de nieuwe  HTC Desire 601 op de markt.

Betalen met je mobiel
In Nederland is het nog niet populair, maar in het buitenland wordt het al veel gedaan.

4G op je mobiel
4G abonnementen zijn al ruimschoots verkrijgbaar in Nederland.

Sim only vergelijken
Een simonly abonnement kiezen is niet eenvoudig.

Dure belminuten in Nederland
Uit onderzoek is gebleken dat mobiel bellen in Nederland niet goedkoop is vergeleken met andere landen.

Contact
Neem contact met ons op.

Samsung Galaxy Y zeer voordelig
De Samsung Galaxy Y is een verbazingwekkend mooie en efficiente smartphone waarmee je zonder problemen kan multitasken.

 

 

Zoek abonnementen

 • belminuten
 • Bellen minuten
 • Belminuten
 • mobiele telefoon
 • belminuten
 • T-Mobile
 • belminuten